Об этом во время пресс-марафона заявил президент Владимир Зеленский. По его словам, организаторы на это якобы были готовы потратить миллиард долларов.

«У нас є не тільки агентурна інформація, у нас є навіть звукова інформація: представники з України, скажімо так, з представниками з Росії, обговорюють участь Ріната Ахмєтова у державному перевороті в Україні, що буде залучено мільярд доларів тощо. Я вважаю, що це підстава бізнесмена Ріната Ахметова. Я вважаю, що це операція, його втягують у війну проти держави Україна», — отметил президент Украины Владимир Зеленский.

Зеленский также подчеркнул, что это будет большая ошибка Ахметова потому, что нельзя воевать против своего народа, против избранного народом Украины президента. Также глава государства опроверг недавние слова лидера радикалов Олега Ляшко о том, что 1 декабря будет введено военное положение. Президент сказал, что это слухи, распространяемые теми, кто заинтересован в оттоке инвестиций из Украины.

«Який воєнний стан? Що відбувається з людьми? Він розуміє, що відбувається з ринками? Я не хочу про такі деталі говорити, тому що можуть просто люди не сприйняти цю інформацію. Є залучення коштів, Мінфін виходить на міжнародні ринки, щоб залучити кошти, де коштів немає. Люди бояться, інвестори починають йти після фрази “Военное положение”. Ціна паперів держави, ціна акцій країни просто падає. Через те, що засоби масової інформації показують. Енергетична криза — нічого не буде, опалення не буде — буде майдан, буде воєнний стан. Як можна жити, як може зростати ВВП?» — заявил Владимир Зеленский.

Останні новини

Дивитися все