Інвесторам свої стартапи представлять 14 команд. Десять із них відібрали та проспонсорували з боку Українського державного фонду стартапів.

«На Web Summit обговорюють тренди, говорять про те, що буде відбуватися в технологічному світі, діляться успіхами, і круто, що в цьому році в України буде можливість презентувати свої перемоги, своє бачення розвитку технологічного світу», — заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Це пошук потенційних інвесторів для стартапів і загалом це імідж України, щоб іноземці бачили, що в нас є креативні люди, дуже гарна економіка, яка дозволяє будувати сервісні компанії та передавати рішення, які ми будуємо в Україні і якими користуються всі інші люди в усьому світі», — зазначив співзасновник та CEO Sigma Software Валерій Красовський.

Серед представників України на Web Summit найбільше учасників — із мегаполісів.

«Орієнтовно більше ніж 80 % — це Київ і найбільші міста: Харків, зокрема, і Одеса — це приблизно до 10 %. Інші регіони — це решта», — повiдомив директор Українського фонду стартапів Павло Карташов.

Web Summit 2021 проходитиме в Лісабоні з 1 по 4 листопада. Захід об’єднує 300 світових спікерів, 70 тисяч відвідувачів із понад 160 країн та більше ніж тисячу інвесторів. Деякі виступи експертів транслюватимуть онлайн безкоштовно.

Останні новини

Дивитися все