В этом году мероприятие посвятили развитию городов в эпоху цифровых перемен и посткарантинных ограничений, а также связанных с ними экономических и экологических вызовов.

«Точкових рішень у місті є дуже багато, вони дуже важливі як стимул до трансформації та змін, але в кожного міста має бути стратегія і довгострокове бачення, і українським містам треба обов’язково про це пам’ятати, бо ми дуже хочемо, щоб з таких мерів-господарників перетворилися на мерів-візіонерів, в яких є бачення, як розвивати місто і після їхніх каденцій», — отметила основатель Международного саммита мэров Ирина Озимок.

«Два роки поспіль Хмельницький виграє індекс конкурентоспроможності, це дуже цікавий індикатор, це думка самого бізнесу. Це не статистичні показники ВВП, податки, кількості найманих працівників, середньої зарплати, це те, що говорить сам бізнес. І хмельницькі підприємці сказали, що в Хмельницькому комфортно засновувати новий бізнес і співпрацювати з міською владою», — сообщил мэр Хмельницкого Александр Симчишин.

Отметим, международный саммит мэров собрал более 100 представителей украинских городов, центральной власти, бизнеса и экспертов из Германии, Албании, Португалии и США.

Останні новини

Дивитися все