Це пов’язано зі зростанням кількості нових випадків COVID-19.

Епідеміологічна ситуація в Одеській області також з кожним днем погіршується. На дистанційному навчанні наразі дві школи, 148 класів на самоізоляції — це 3 тисячі 636 дітей.

Нагадаємо, аби освітні заклади працювали у звичайному режимі, не менше ніж 80 % вчителів мають бути вакциновані. Поки що в Одесі зробили щеплення першою дозою 42 % працівників шкіл, двома — 29 %.

«За минулий тиждень було 211 діток захворілих, тому на сьогодні ви бачите, що дітки хворіють. Закликаю, будь ласка, вчителів, батьків вакцинуватися, тому що дітки поки що до 12 років не вакцинуються, у нас іде рутинна вакцинація», — повідомила директор департаменту охорони здоров’я ООДА Наталія Одарій-Захар’єва.

«По прогнозам Министерства здравоохранения, очень большая вероятность введения локдауна в ноябре месяце на территории Украины с учетом такого стремительного роста», — головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

Крім цього, за критеріями захворюваності майже вся Україна відповідає жовтій зоні і нові обмеження можу ввести вже цього тижня.

Останні новини

Дивитися все