Свобода слова — фундамент шведської демократії. Незалежність, захист від політичного тиску, точність та якість матеріалів. Бізнесмен та меценат Ківан Аднан мріє, що українські медіа теж наблизяться до цих ідеалів, тому всіляко підтримує їх. Одне з таких ЗМІ — 7 канал, куди під час офіційної зустрічі й запросив пана Тобіаса Тиберга.

Рік тому під час свого першого візиту до Одеси посол Швеції давав 7 каналу ексклюзивне інтерв’ю. Тоді спілкувались про співпрацю країн, проведення реформ в Україні, боротьбу з корупцією та гендерну рівність. Сьогодні одним з головних питань для обговорення стала свобода слова. Зазначимо, у Швеції, система саморегулювання діяльності ЗМІ існує вже майже 300 років.

В Україні наразі відбувається реформа медіа. Її необхідність підтверджують і числені проблеми, з якими стикаються співробітники ЗМІ.

За словами Тобіаса Тиберга, Щвеція підтримує українські громадські організації, що займаються питаннями проблеми свободи ЗМІ. Каже, що й надалі наші країни продовжуватимуть співробітництво у цьому напрямку.

Для Ківана Аднана демократія та свобода слова понад усе!

Останні новини

Дивитися все