Для цього організатори розмістять в публічних місцях аркуші формату А3, на яких кожен охочий зможе написати улюблену цитату з будь-якого літературного твору.

Долучитися до акції можна буде в будь-якій бібліотеці міста та в артгалереї Літнього театру. Аркуші повісять й в будівлях міської ради та облдержадміністрації.

Збір написів почнеться 13 липня, а рекорд фіксуватимуть 6 серпня під час проведення фестивалю.

«То есть сама цитата, потом название литературного произведения, потом автор и участник рекорда. И что очень важно, нам будет интересно знать, кто этот участник: студент, экономист, менеджер, просто чтобы срез исследовать. Это уникальная книга, единственный экземпляр которой будет передан в Национальную библиотеку на вечное хранение», — прокоментувала голова оргкомітету книжкового фестивалю «Зелена хвиля» Галина Безікович.

Цьогоріч на фестивалі відбудеться публічна дискусія щодо свободи слова та конференція «Дорослі проблеми дитячої літератури». Для дітей влаштують освітні майстер-класи, а для шанувальників одеської літератури — вечір пам’яті Михайла Жванецького, а також експозицію книг та історичних монографій Олега Губаря.

«Неспроста Одеса є містом літератури ЮНЕСКО, в неї прекрасні літературні традиції, літературне сьогодення і, безумовно, прекрасні перспективи у літературному житті», — наголосила генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки Ірина Бірюкова.

Фестиваль «Зелена хвиля» проходить з 5 по 8 серпня в парку ім. Т. Г. Шевченка.

Останні новини

Дивитися все