Ще одна пам’ятка архітектури в центрі міста руйнується на очах. Йдеться про прибутковий будинок Ельмана, що на Катерининській, 22.

Місцеві жителі бояться, що в будь-який момент дах може впасти та привалити когось. Розповідають: під час дощу виходити з квартир у під’їзд доводиться під парасольками:

«Вот потолок наш, с которого течет. Крыши нет, поэтому заливает по стене. Мы каждый день спускаемся здесь по несколько раз. Дети у меня маленькие, живут старики, да просто люди. Мы боимся ходить».

Мешканці кажуть: проблеми почалися ще 15 років тому. Неодноразово зверталися по допомогу до місцевої влади. Два роки тому ремонт все ж почали.

«Пришли делать ремонт. Поставили леса, начали все делать. Через месяца, наверное, два, как карантин начался, все остановилось, никаких робот. Пошла в ЖЭК. ЖЭК сказал, что нет финансирования на дом. Все очень печально. Если кто-то пострадает или упадет? А они к этому ведут просто, к сожалению», — обурюється мешканка будинку Ірина Латвель

Обвалилася і частина ліпнини з фасадного боку будівлі. Раніше дірки у стінах та стелі були і в квартирах. Проте частина жителів все ж наважилися на ремонт. Тим часом інші робити його не ризикують.

Останні новини

Дивитися все