Торік рептилії спливли у водоймі після впадання у сплячку, чим налякали одеситів. Аби врятувати тварин від небезпечних температурних перепадів, співробітники Одеського зоопарку взяли їх під опіку. З покращенням погодних умов черепах вирішили відпустити назад.

«Мы забрали 35 черепах и вернули 35 черепах. И ещё мы привезли лебедя, этот лебедь тоже отсюда. Он у нас провёл зиму, мы закрывали его в тёплых помещениях, потому что зима выдалась какая-то довольно суровая», — прокоментував директор Одеського зоопарку Ігор Біляков.

Серед звільнених рептилій є як болотні європейські, так і червоновухі черепахи, що здебільшого мешкають у Південній та Центральній Америці. Останній вид у природі може загрожувати своїм родичам, адже ті входять в його раціон.

«Если эта черепаха активно приживётся в наших водоёмах, она вытеснит наш региональный вид — болотную европейскую черепаху, и это будет нехорошо. Пока она не научилась размножаться в этих условиях, но зимовать она уже научилась», — зазначив Ігор Біляков.

Як пояснюють працівники зоопарку, червоновухих черепах від самого початку в ставок випустили самі ж одесити.

Останні новини

Дивитися все