Это разработка еще 2008 года, но по разным причинам ее внедрение откладывали.

«Жодних додаткових бюджетних коштів на впровадження цієї кнопки не було. Вона була встановлена ще у 2008 році, це та сама кнопка, ми її не змінювали. Програмування відбувалося й зміни, як вона сьогодні працює. Якщо ми говоримо про майбутнє, я впевнений, що треба буде модернізувати систему “Рада”. Сьогодні іде про це мова. Є вітчизняні, закордонні розробки», — прокомментировал спикер ВР Дмитрий Разумков.

«Кнопка корисна. Сьогодні вдалося провалити декілька дурнуватих законопроєктів. Зараз дуже дискомфортно, але я думаю що через тиждень-два ми будемо нормально голосувати. Зараз про що треба пам’ятати: ти натискаєш сенсорну кнопку, потім ти її тримаєш, голосуєш іншою рукою і тримаєш до останньої секунди. Бо інакше моментально зривається голосування», — сообщила народный депутат Украины София Федина.

«Однак ця система морально застаріла. І ми знаємо, що в Київраді сьогодні “Рада-4” працює. Нам треба знаходити можливості, бо персональне голосування — це важливо», — отметил народный депутат Украины Арсений Пушкаренко.

Помимо введения сенсорной кнопки, в сессионном зале парламента установили еще больше камер для фиксации голосований народных депутатов.

Останні новини

Дивитися все