Вони вимагають не допустити порушення їхнього права на житло та виділити обіцяні квартири.

Йдеться про будівництво житлового комплексу на території військового містечка на проспекті Гагаріна, 19. Щодо цього об’єкта ще з 2018 року тягнуться судові слухання. Все через те, що за першою угодою військовим по закінченню будівництва мали надати 20 % житла від загальної площі в 35 тисяч квадратних метрів. Але потім загальну площу забудови збільшили, а от кількість квадратних метрів для військових залишили без змін.

«Вона складала 85 тисяч квадратних метрів. Але інтереси Міністерства оборони не були включені. Тобто ці 20 % так і залишились від загальної площі 35 тисяч квадратних метрів, тобто 7 тисяч квадратних метрів. А повинні надати відповідно до останньої угоди 17 тисяч квадратних метрів», — заявив голова ГО «Захист» Максим Каралкін.

Наразі в черзі приблизно чотири тисячі військових тільки з Одеського регіону. 20 % з них — це військові пенсіонери. Люди чекають обіцяного житла по 25 років, а тим часом черга тільки зростає.

«От я стою з 1995 року, десь з серпня місяця. Людей можуть додавати в січень, в лютий, який тут принцип — не зрозуміло, чому так. Хто коли рапорт написав? Всіх військово-морських після анексії Криму включили в цей рік», — обурюється полковник у відставці Андрій Дончак.

«Мы требуем, те люди, которые собрались, прекратить эту страшенную коррупцию при распределении квартир и разворовывания военных городков. И хотим, чтобы власть обратила на нас внимание», — каже підполковник Вадим Боріс.

Останні новини

Дивитися все