Запуск цього проєкту має відбутися вже у серпні цього року, до Дня незалежності України. Новий напрямок на одеському підприємстві запровадять завдяки реформі «Укроборонпрому». Це буде перший випадок, коли на нашому авіазаводі випускатимуть саме гелікоптери.

«Это прототип вертолета “Ирокез”, если помните фильмы по Вьетнаму, с открытыми дверями. Можно и как транспортный использовать, и как пассажирский, и как боевой вертолет, если установить навесное вооружение», — прокоментував генеральний директор ДП «Одеський авіаційний завод» Віталій Юхачов.

Одеський авіаційний завод працює вже 110 років. Сьогодні там працевлаштовані приблизно вісім сотень людей. Підприємство спеціалізується на ремонті й модернізації, а також виробництві авіаційної техніки. Продукція нашого заводу має попит як в Україні, так і за кордоном. Установа співпрацює багатьма українськими концернами, серед яких «Мотор-Січ».

«Виробництво буде можливе з залученням інвестора. І ви знаєте про те, що зараз ми реформуємо концерн і створюємо можливість для реалізації спільних проєктів і програм з інвесторами, для реалізації цілих напрямків, яких не було. Скажімо, як виробництво гелікоптерів на Одеському авіаційному заводі», — заявив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Останні новини

Дивитися все