Від світанку і до завтрашнього вечора в Одесі вируватиме негода. Шквальний вітер ламає дерева, а снігопад від обіду перетворився на дощ. Аби поліпшити ситуацію, у місті працює майже 150 одиниць комунальної техніки.

Найближчим часом негода тільки посилюватиметься, тому комунальники просять одеситів за можливості залишатися вдома, а свої автівки не паркувати під деревами. Нині десятки машин вже постраждали, деякі з них не підлягають відновленню.

Наприклад, на Філатова дерево впало на Mercedes і заблокувало проїзд. Власник викликав поліцію та комунальні служби, але врешті-решт йому самому довелось розчищати гілки, адже всі оператори були зайняті. На допомогу прийшли лише небайдужі сусіди.

На Французькому бульварі дерево впало на три автомобілі — Audi, Porsche та Lexus. На щастя, ніхто не постраждав. Дерево перекрило дорогу. Водії змушені об’їжджати зустрічною смугою.

На Говорова дерево впало прямісінько на автівку під час руху. Наразі відомо, що ніхто не постраждав. Пошкоджено лобове скло буса, дах та двері.

Через негоду постраждали й ті одесити, які просто залишилися вдома. На Балківській майже десятиметрова тополя впала на п’ятиповерхівку. Дерево зачепило лінію електромережі, пошкодило прибудинкове освітлення та розтрощило вікна другого та третього поверхів.
В одній квартир у цей час було подружжя. Уламки скла полетіли на чоловіка. Більш стримано про цю ситуацію розповідає сам постраждалий, який і почав ліквідувати наслідки падіння дерева. Каже: прокинувся вже від удару.

Прибирати наслідки інциденту першими приїхали представники обслуговуючої будинок компанії «Жилфонд». Розповідають: сьогодні переїжджають з однієї адреси на іншу. А от самі мешканці будинку № 36 додають: у їхньому районі це вже не перше зламане дерево. Кажуть: неодноразово зверталися до «Міськзелентресту», проте дозволу спиляти дерева так і не отримали.

Тим часом рух трасою Одеса — Київ й узагалі обмежили для вантажівок. Пропускають лише водіїв, що минають місто транзитом. Відповідне рішення ухвалили сьогодні вранці в мерії.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків циклон триватиме ще цілу добу. Уночі очікують мінусової температури повітря, а вітер сягатиме 33 кілометрів за годину. Тож радимо за можливості лишатись удома, а свої автівки паркувати на критих майданчиках.

Останні новини

Дивитися все