В Україні триває процес відокремлення молодшої, середньої та старшої шкіл: початкові — 1–4 класи, гімназії — 5–9 класи та ліцеї 10–12 класи. Більшість загальноосвітніх шкіл стануть гімназіями, і тільки мала частина з них отримає статус ліцею та право давати старшокласникам профільну освіту. За деякими даними, вчитися в старших класах можна буде лише у чверті чинних шкіл.

Батьки дев’ятикласників з Європейського ліцею занепокоєні, що їхній навчальний заклад може втратити свій статус. Вони спробували з’ясувати це в адміністрації ліцею, проте нічого дізнатись не вдалось.

Департамент освіти і науки Одеської міськради вже звернувся до Міністерства освіти, щоби там переглянули статтю 35 закону України про загальну середню освіту. Якщо до звернення не прислухаються, то для Одеси така інновація може обернутися справжньою катастрофою: школи в спальних районах навіть зараз переповнені, зокрема й ті, які стають ліцеями. Потрапити до них учням з гімназій буде дуже складно — там і своїх школярів вистачає. До того ж в гімназіях і ліцеях — різні програми навчання, тож випускнику гімназії може бути складно пристосуватися.

Останні новини

Дивитися все