Учасники акції кажуть: сьогодні представники морської сфери не можуть самостійно здати екзамени та отримати робочий диплом, тож змушені звертатися до посередників. В середньому пакет документів коштує 6 тисяч доларів. Тож моряки вимагали приїзду голови обласної адміністрації, представників СБУ та НАБУ.

«Эти агенты имеют полный доступ ко всем базам, к реестрам, ко всем данным моряка. Они могут ставить в этой базе пять звезд, то есть если моряк обращается в правоохранительные органы, либо пишет обращение к президенту, либо в морскую администрацию, каким-то чудным образом агенты об этом проинформированы. Если у тебя пять звезд — у моряка в базе, он не может сдать и никогда не получит в Украине эти морские документы», — заявила керівник ГО «Українське об’єднання моряків» Христина Король.

Ніхто з чиновників на акцію протесту під Одесою не приїхав, тому мітингарі поїхали під стіни облдержадміністрації. До них вийшла радниця голови ОДА Світлана Фабрикант.

Учасники протесту вирішили написати листа до Офісу президента. Чиновниця пообіцяла, що Сергій Гриневецький його підпише, після чого документ передадуть до Києва.

Крім Одеси, акції протесту моряків відбулися сьогодні у Києві, Маріуполі, Миколаєві, Очакові, Херсоні та Ізмаїлі. За даними організаторів, на кожній з акцій було близько двох сотень учасників.

Останні новини

Дивитися все