Через неприбуття обвинуваченої Любові Кочерги, ексдиректорки навчального закладу, на судове засідання 4 грудня, прокурор клопотав про особисте зобов’язання для фігурантів справи.

Усього їх четверо: крім Любові Кочерги, ще Андрій Хаєцький, який раніше працював у коледжі заступником директора з адміністративно-господарської роботи, Тетяна Фоміч, що була завгоспом у навчальному закладі, та викладачка Ірина Таранова. Саме з її кабінету, згідно з даними слідства, і почалася пожежа.

«З’являтися до судових засідань на вимогу суду, повідомляти про зміну своєї домашньої адреси (місця проживання) та не спілкуватися зі свідками та потерпілими. На попередньому судовому засіданні одна з обвинувачених не з’явилася. І виникли питання, чому вона не з’явилася, чому було зірване судове засідання», — повiдомив прокурор Євген Антощук.

Адвокати ж стверджують: Любов Кочерга не з’явилася на попереднє судове засідання через те, що була на самоізоляції. Підтверджувальні документи надали.

«Це клопотання є необґрунтованим, ми про це говорили на судовому засіданні. Оскільки жодний з обвинувачених, жодний з наших клієнтів, він не порушував покладених на нього обов’язків. Клопотання було необґрунтоване: прокурор не мав, по-перше, його подавати до суду, а суд не мав жодних правових підстав його задовольняти», — заявив адвокат Ярослав Мартинюк.

Суддя Віктор Попревич клопотання обвинувачення задовольнив. Судові засідання тривають вже протягом семи місяців.

Нагадаємо, пожежа в Одеському економічному коледжі на вулиці Троїцькій сталася 4 грудня 2019 року. Тоді загинуло 16 людей.

Останні новини

Дивитися все