«Як на території садибної ділянки за документами малоповерхового будинку з’явився готель? Це ж явно з порушенням норм. Ми проаналізували не тільки по землі порушення, там порушення містобудівного законодавства, пожежних норм по круговому об’їзду, там порушено по вводу в експлуатацію через електронний кабінет, не було відповідних актів, що підтверджують готовність об’єкта до вводу в експлуатацію», — прокоментував незалежний експерт у галузі містобудування Віктор Глеба.

«В зависимости от того, какую мы ставим цель, того и надо винить. Если мы ставим цель, чтобы люди меньше гибли, то винить нужно самих людей, которые селятся в помещения, не приспособленные для эвакуации. Понимаете?» — зазначив керівник Ліги захисту прав людини Ігор Годецький.

Одеські трагедії — не унікальне явище, адже такі самі готелі є й в інших курортних містах і регіонах країни. Відповідно, слід посилити контроль із боку посадовців.

«Увидеть нарушения и принять соответствующие меры вплоть до приостановления его эксплуатации, обесточивания электрики. Сейчас этого ничего не происходит. У нас в стране таких отелей тысячи. Кто у нас отвечает? Это система», — повiдомив ексрадник міністра з надзвичайних ситуацій Костянтин Гринчук.

Експерти переконані: ситуації з пожежами має врегулювати уряд.

Нагадаємо: за останні чотири роки в Одесі сталося три масштабних пожежі, які забрали життя 28 людей, майже 30 людей зазнали опіків.

Останні новини

Дивитися все