Роздільнянський районний суд, у приміщенні багато журналістів. Розгляд цього резонансного вбивства триває з 2019 року. Це засідання ставить крапку у справі: мають оголошувати вирок Тарасову, якого звинувачують у спробі зґвалтування та жорстокому вбивстві дівчинки.

Підсудний на камери заявляє про свою невинуватість та намагається порізати собі горло прямо у залі суду. Журналістів та слухачів одразу ж виводять з приміщення. Та вкоротити собі віку у Тарасова не виходить: йому надають медичну допомогу та продовжують засідання далі.

Врешті Тарасову оголошують вирок: 15 років неволі, 800 тисяч гривень компенсації та покриття витрат на поховання. І все це — за спробу зґвалтувати 11-річну дівчинку, труп якої врешті скинули у вигрібну яму.

Такий вирок викликав обурення у батьків загиблої дитини. І вони, і адвокати просили для Тарасова довічного. І до суддів, і до самого процесу слідства родичі Даші мають великі претензії.

11-річна Дарина Лук’яненко зникла 13 червня 2019 року у селищі Іванівка. Дівчинка пішла на танцювальний гурток і не повернулася. Шукати дитину тоді кинулися багато жителів села та правоохоронці, пошуки тривали тиждень. Згодом її тіло знайшли у вигрібній ямі на території, що належить сім’ї Тарасових. Батьки засудженого досі живуть у селі.

Частину грошей з моральної компенсації родина Лук’яненко хоче перерахувати центрам дитячої реабілітації.

Останні новини

Дивитися все