Вулиця Дерибасівська — центр Одеси, зазвичай, тут вирує життя, та зараз майже порожньо, бо локдаун. Та чи всі дотримуються правил?

Довго шукати нам не довелося: в один із закладів нас запросили самостійно, щойно ми до нього підійшли. Дівчина показала нам табличку «Ми працюємо». Але зайти у заклад попросили з чорного входу, там нас зустріли офіціанти. Всередині було не багатолюдно: зайняті лише декілька столиків на значній відстані один від одного.

Більшість закладів на Дерибасівській дійсно перестали працювати. А от у ювелірних магазинах торгівля йде повним ходом. Зайти всередину та подивитися на прикраси можна, та продавці кажуть, що із вибором коштовностей не допомагатимуть.

Деякі знайшли ще хитріший спосіб оминути заборони. Наприклад, оцей ювелірний магазин на час локдауну став поштовим відділенням. Адже пошта працювати має право.

Купити одяг на карантині офлайн не можна, тож деякі магазини почали працювати на винос. Але навіть такий компроміс незручний, кажуть покупці.

Позачинялися і речові ряди на «Привозі». Принаймні одяг у продажі у день інспекції ми не знайшли. Та навіть крамницям із продуктами працювати зараз складно.

«Епіцентр», який за час пандемії не один раз потрапляв у скандали, теж не працює. Всередину магазину не пускають, але на вході можна замовити товар або забрати вже обраний в інтернеті. Але це лише створює скупчення людей на вході.

Чи виправдав себе такий локдаун, ми побачимо після його закінчення.

Нагадаємо, карантинні обмеження діятимуть 24 січня, якщо їх не продовжать знову.

Останні новини

Дивитися все