Своє дослідження вони провели у 24 містах, включно з Одесою.

«33 тисячі 700 водіїв ми перевірили фізично, подивилися, вони пристебнуті чи ні, і, на жаль, побачили. Дослідження ми проводимо щороку. Методологія міжнародно визнана. Методом спостережень. Представники наші вибирають мінімум три місця і стоять одну годину, фізично спостерігаючи, пристебнуті водії чи ні. В Одесі показник складає майже 32 %. Це більше, ніж середній по Україні», — прокоментував голова ГО Vision Zero Віктор Загреба.

За словами експертів, у 2017 році пасками безпеки користувалося 15 % українських водіїв, але на хвилі промоції законопроєкту про збільшення штрафу до 800 грн користування ременями зросло на 20 %.

«Дуже низький штраф, який сьогодні становить 51 гривню за ігнорування ременя безпеки та величезна кількість міфів та упереджень у водіїв і пасажирів, які аргументують, чому їм не потрібно застібатися. На сьогодні у ВР зареєстровано два законопроєкти, які підвищують відповідальність. І сума, яка пропонується до збільшення, 510 гривень», — повідомила керівниця Центру демократії та верховенства права Олеся Холопік.

Взірцем для інших є Київ, де згідно з дослідженням пристібаються 48 % водіїв.

Нагадаємо: в листопаді Кабмін вніс зміни до правил дорожнього руху, згідно з якими водії та пасажири таксі повинні пристібатися. Крім того, тепер пристібатися мають й інструктори з водіння.

Останні новини

Дивитися все