У Мінінфраструктури створили спеціальну програму тестування для підтвердження спеціальностей. Кажуть, спиралися на європейський досвід.

Запустити таку систему планували ще 2018 року.

«Ця система передбачає виключне спілкування людини з машиною, будь-які підказки зі сторони як моряка, так і голови комісії або члена комісії — виключено. Тобто механізм працює над не то що на мінімізацію, а навіть повноцінне виключення втручання людського фактора в цю систему», — прокоментував в. о. директора департаменту підготовки та дипломування плавскладу Морської адміністрації Олег Омельченко.

Списки запитань формуватимуть випадково, відповідно до спеціальності людини. Тим часом моряки до таких новацій ставляться скептично. Адже термінів, коли систему введуть в дію, чиновники не називають.

«Это тестирование не ввели и не собираются вводить, соответственно. То есть неизвестны сроки его имплементации, апробации, как они говорят: фит-бека от рынка. Не знаю, какого рынка, если как бы все полномочия у Морской администрации, у министерства есть, чтобы просто ввести даже завтра», — зазначив моряк Кирило.

За наявності відповідного технічного обладнання моряк зможе складати тести дистанційно.

Розробники переконують: система здатна зафіксувати будь-які порушення. Реагуватиме як на сторонній шум, так і на відхід від процедури чи спробу втручання іншої людини.

Останні новини

Дивитися все