Жертвою ділків може стати будь-хто: третина людей, що потрапляють на гачок шахраїв, мають вищу чи середню професійну освіту. Згідно зі статистикою, 68 % постраждалих від торгівлі людьми — чоловіки.

«Для Одеського регіону це проблема. Тому що випадки трудової експлуатації людей у нас були у 2018 році — майже 90 осіб, у 2019 році 30 осіб було виявлено. Це на будівництві, сільськогосподарських роботах», — прокоментувала муніципальний консультант ООН в Одесі Людмила Акімова.

2 грудня, у Міжнародний день боротьби з рабством, в Одесі відкрили виставку «Очікування проти реальності». Просто неба експонують 10 невигаданих історій людей, які постраждали від трудової експлуатації.

Стартувала виставка 30 липня у столиці, згодом її показали мешканцям 18 українських міст. Організатори наголошують: нині наша країна на чільних позиціях сумного рейтингу трудової експлуатації.

«Вона є і країною призначення, і країною-постачальником, і країною транзиту. Також в Україні є внутрішнє рабство. Тобто громадянин України може потрапити до експлуатації на території своєї ж держави й експлуататором може бути його співвітчизник», — повідомила голова правління ГС «А21 Україна» Юлія Саченко.

Часто у випадках трудової експлуатації важко зібрати доказову базу. Все тому, що постраждалі воліють не розголошувати ситуацію, в яку втрапили.

Останні новини

Дивитися все