Між мешканцями цього будинку і керуючою компанією «Суворовський» точилась боротьба, добре знайома кожному одеситу. Старі труби у підвалі ніяк не могли замінити, двір постійно затоплювало через відсутність зливових каналізацій, а без вуличного освітлення моторошно було ходити ввечері. На всі запити люди отримували лише відписки.

Згодом у КК «Суворовський» запропонували нібито вигідні умови. Компанія орендує дах будинку на п’ять років, за що мешканці отримують благоустрій та ще 25 % прибутку від виробленої електроенергії. А це приблизно 90 тисяч грн на рік, які можна витратити на облаштування прибудинкової території. Звучить чудово? Якби не так.

Люди бояться говорити про свої проблеми на камеру. Кажуть, наразі на їхні прохання реагують, та й питання ремонту вирішують швидко. Але й на баланс будинку й досі не отримали ані копійки з обіцяних відсотків.

Нарікають: всі кошти йдуть на рахунок компанії, а це більше ніж 370 тисяч гривень на рік. Також люди турбуються, що не мають доступу до власного даху і навіть ніяких запасних ключів в разі аварії.

Що з цього приводу думає компанія-інвестор — ми вирішили дізнатись напряму. В умовах пандемії взяти коментар в подібних установах практично неможливо, працівники відмовляються, посилаючись на карантин. Через деякий час нам все ж відкривають двері, але тільки для того, щоб миттєво закрити їх перед нашим обличчям.

Оскільки батареї встановила приватна фірма, міський бюджет поповнюватись не буде. Ба більше: отримувати відсотки люди почнуть не одразу.

Експерт у сфері енергоефективності ділиться: наразі зелений тариф в Україні не працює як слід, адже борги перед постачальниками вже сягають близько 15 мільярдів гривень.

Виплачування кредитів може затягнутись на декілька років, тож мешканці будинку на Капітана Кузнецова, 114, можуть так і не отримати обіцяні за оренду гроші.

Останні новини

Дивитися все