Такий показник гірший, ніж у 2017–2018 роках.

Як зазначають експерти у сфері громадського здоров’я, це свідчить про високий вплив тютюнових компаній на ухвалення державних рішень.

«Через, наприклад, лобізм, а також через агентів в уряді, у Верховній Раді тютюнова індустрія зупиняє важливі ініціативи. Не приймаються законопроєкти або регуляторні акти, які покликані зменшити поширення куріння, захистити дітей та майбутнє покоління від вживання тютюну», — прокоментував голова правління ГО ЦГП «Життя» Андрій Скіпальський.

«Обізнаність людей про те, що тютюнові корпорації не дрімають, а роблять все, аби просувати свій бізнес, дуже важлива. Плюс це якимось чином, я сподіваюсь, буде спонукати політиків задуматися над тим, що вся їхня діяльність насправді зараз є публічною і приховати якісь зв’язки, якісь домовленості чи прийняття рішень на користь тютюнових корпорацій не вдасться», — зазначив заступник гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ України Владислав Збанацький.

Додамо, першу п’ятірку в рейтингу країн, які найкраще протидіють тютюновій індустрії представляють Бруней, Франція, Уганда, Велика Британія та Нова Зеландія.

Останні новини

Дивитися все