У Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 4 обслуговують 130 пацієнтів із важкими захворюваннями.

Працівників мобільної бригади на всіх не вистачає, особливо в умовах карантину. Тому розробили спеціальне програмне забезпечення.

«Такие пациенты будут на связи 24 часа в сутки с работниками нашей мобильной бригады. Если пациенту необходима помощь в любое время суток, он нажимает на эту кнопку, и с ним сразу же связывается член мобильной бригады. Это может быть и психолог — кто сейчас будет на связи», — прокоментувала директор Центру первинної медико-санітарної допомоги № 4 Тетяна Черненко.

У кожного пацієнта є планшет, за допомогою якого можна зв’язатися із медиками з мобільної бригади. Лікарі кажуть: паліативну допомогу потрібно надавати комплексно. Тут важлива спільна робота лікарів і психологів.

«Основой паллиативной помощи является, во-первых, купирование болевого синдрома у пациентов, во-вторых, качественный уход за таким пациентом и, в-третьих, психологическая помощь пациентам и их родственникам», — повідомила Тетяна Черненко.

Медики навчають родичів правильно доглядати людей, які страждають від важких хвороба. В умовах карантину розробили і проєкт телекомунікацій з пацієнтами.

Останні новини

Дивитися все