Свавілля на виборах ректора Одеського національного медичного університету — не новинка. Нагадаємо, вони мали б відбутись ще у 2018 році. Та були відкладені на невизначений термін через конфлікт колишньої очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун та ексректора університету Валерія Запорожана. Супрун звільнила тодішнього керівника Медіну, той за допомогою судів оскаржував таке рішення.

Тепер, коли вибори нарешті призначили та навіть взялися проводити, туди не допускають ЗМІ під приводом відсутності акредитації. Хоча за законом вона не потрібна. Фактично ж камери можуть фіксувати серйозні порушення, як-от фотозвіт про голосування.

Приватна охорона «ЗЕВС» на апеляції до закону не відреагувала. Як і поліцейські, які стояли біля входу. Тож довелося викликати правоохоронців за допомогою 102. Лише з другої спроби група таки приїхала на місце. Заяву прийняли, та допомогти пройти на місце виборів так і не змогли. Кажуть: потрібна акредитація. Та юристи вважають інакше.

А от керівництво університету впевнене: їхнє розпорядження вище за закон. Поліція тим часом просто нічого не робила. Правоохоронці кажуть: спостерігають за правопорядком.

Втім, голосування попри суворий пропускний режим все-таки відбувається.

Останні новини

Дивитися все