За статистикою, кожна п’ята жінка в Одесі стикається з домашнім насильством, але не кожна готова розповісти про це. Кожен четвертий українець вважає, що насильство можна виправдати, а кожен 10-й взагалі не вважає це проблемою.

За 10 місяців, за інформацією поліції, в Одесі зафіксували 6 тис. 905 звернень про вчинення домашнього насильства. В області їх кількість перевищила 16 тисяч. У порівнянні з минулим роком статистика виросла на 51 %.

«Для того, щоб людина отримала допомогу, вона моє вчасно звернутися. Завдання всесвітньої акції «16 днів проти насильства» якраз торкається того, щоб ми впливали на свідомість наших людей. Люди мають розуміти, що домашнє насильство, будь-який прояв: психологічне, економічне, сексуальне насильство, фізичне, — це є порушення прав людини. Це є злочин», — заявила представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Людмила Акімова.

Нагадаємо, при Центрі соціальних служб Одеської міської ради працює відділ допомоги нужденним, а також мобільні бригади для обстеження та надання первинної допомоги, функціонує притулок для постраждалих жінок і дітей.

Останні новини

Дивитися все