«Ми говоримо про збалансований розвиток. Тому що є території, які мають апріорі кращі умови для розвитку. Наприклад, Одеса, тому що там є глибоководний порт уже давно, там є достатньо велика кількість населення, і тому там завжди буде формуватися значно більше ресурсів, ніж в південно-західній частині Одещини, яка відрізана від решти територій України. На ці регіони мають бути спрямовані різні програми, які сприяють використанню цього місцевого потенціалу, щоб збільшити там додану вартість. Одеська область у нас одна із найменш згуртованих областей територіально, тому що це дуже витягнута область, де краї слабо тяжіють до центру», — прокоментував директор з питань розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук.

«Щоб переходити до конкретних дій, ми маємо визначитися, що таке згуртованість, як її вимірювати, хто є головним гравцем, який розвиває цю згуртованість», — зазначив співзасновник Фонду Лідерів Денис Андрущенко.

Нагадаємо, що 5 серпня 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив Державну стратегію регіонального розвитку, яку планують реалізувати до 2027 року.

Останні новини

Дивитися все