Слідчі дії проводили в офісі охоронної фірми «Варта міста», яку пов’язують з активістом «Автомайдану» Євгеном Резвушкіним.

Не на камеру правоохоронці, які приїхали з сусідньої області, підтвердили: розслідують розграбування скіфського кургану в селі Скобелеве.

Нагадаємо, влітку цього року чорні археологи розкопали пам’ятку, якій близько двох з половиною тисяч років. Для проведення робіт залучали навіть екскаватори. «Варта міста» начебто охороняла ці роботи.

«Насколько мне известно, за то время, пока сотрудники охраняли технику, неоднократно приезжала полиция. Неоднократно получала копию договора на охрану техники, и, опять же, они пришли искать в офис — взломали дверь, чтобы найти копию договора, который у них есть на руках», — повідомив власник приміщення Євген Резвушкін.

Зазначимо, жителі села Скобелеве неодноразово зверталися до поліції, проте стародавнє поховання все одно продовжували розкопувати за допомогою важкої будівельної техніки. І правоохоронці, і місцева влада ніяк не реагували. За словами істориків, тепер ця пам’ятка знищена для науки.

Останні новини

Дивитися все