Чоловік багато подорожував світом, а 12 років тому повернувся до рідного міста. Стан будинків шокував Джеррі, особливо під’їзд його рідного дому на Гоголя, 9. Він вирішив, що хоче жити у красі та почав разом із художником створювати артоб’єкт.

Джеррі Глікштерн за роки мандрування світом прикрасив усі будинки, де жив. Коли повернувся до рідної домівки в Одесі, за декілька років встиг оновити і її. Так в парадній з’явився новий скляний дах з мерехтливими метеликами.

Видозмінилися й старі мармурові сходи з кованими решітками, а всі стіни тепер прикрашають розписи. Чоловік вже вклав у свій артоб’єкт більше ніж 30 тисяч євро. Тепер, наче живі, зі стін дивляться зображення мармурової статуї Венери Калліпіги, хасиди-танцівники та тріумфатори Риму. Створювали цю картину приблизно два місяці та весь час додавали нові деталі.

Крім ремонту та створення артоб’єкта, естет платить з власної кишені й за прибирання під’їзду — по 400 гривень на тиждень. Проте містер Джеррі каже, що живе досить скромно, а всі зекономлені кошти витрачає на поліпшення середовища проживання. Таким оновленням сусіди не могли натішитися. Сюди навіть почали водити екскурсії. Втім, одне подружжя з сусідів Джеррі не оцінило докладених зусиль. Погрожують все зафарбувати та розібратись з чоловіком за допомогою кримінальних авторитетів.

По сусідству з відремонтованою парадною — напівзруйнований будинок, в якому колись жив сам Микола Гоголь. Мешканців відселили близько 20 років тому, але до реконструкції справа так і не дійшла.

Пам’ятка архітектури, де Гоголь писав другий том «Мертвих душ», обсипається і просідає. Жителі вулиці вже втратили надію на відновлення будинку. Побоюються, аби у разі обвалення не постраждали випадкові перехожі та сусідні будівлі.

Останні новини

Дивитися все