Тарифи на розміщення рекламних конструкцій в Одесі можуть підвищити майже на 50 %.

Також розмір вивісок на фасадах в історичному центрі міста планують зменшити до трьох квадратних метрів, стаціонарних — до чотирьох з половиною, а площу рекламних плівок на вікнах — до 30 %.

Внесення таких змін до розміщення рекламних конструкцій підтримали на громадських слуханнях, проєкт розглянуть на найближчому виконкомі.

За пропозицію депутата Терещука про обмеження реклами «Лотомаркетів» не проголосували.

«Нужно привязываться не только к размеру вывески, но и здания. Нужно устанавливать требования, чтобы только буквы размещали на прозрачной основе, чтобы было видно красоту нашего города. Это было одно из требований, второе — ограничить рекламу “Лотомаркета”. Город не может не замечать этой проблемы», — зазначив депутат міськради Вадим Терещук.

«Лотомаркетів» в Одесі приблизно чотири сотні, а петиція про обмеження їхньої реклами стала третьою в рейтингу. Однак в управлінні реклами кажуть, що не мають права втручатися у зміст.

«Его вопрос стоит так: ограничить один вид бизнеса в его правах. А другие: вот у вас “Лотомаркет” — вам А4, а у вас наливайка — вы можете завесить весь фасад. Такого не бывает. Мы можем в центре, например, ограничить, но все, все играют по одним правилам, все конструкции — не более трех метров», — повідомив начальник управління реклами Одеської міськради Віктор Панасюченко.

Нагадаємо, навесні вже проводили громадські слухання щодо змін до правил розміщення реклами, однак тоді не набрали кворум та провалили голосування.

Останні новини

Дивитися все