Щорічні масштабні військові навчання Sea Breeze стартували нині у Будинку прийомів.

На відкриття прийшли керівники проєкту: американець Метью Леман, українські воєначальники — контрадмірал Олексій Неїжпапа та командувач ВМС України Ігор Воронченко. З ними — топ-чиновники міста та області.

Говорили про безпеку у Чорноморському басейні та специфіку навчань.

Навчання таки відбудуться. Незважаючи на провокативні дії Росії у басейні Чорного моря: 29 березня сусіди супроводжували натівські фрегати в акваторії, а 7 квітня екіпаж російського фрегата «Адмірал Григорович» відпрацьовував артилерійські стрільби. І це не кажучи вже про напад співробітників ФСБ на наші катери та буксир «Яни Капу» в листопаді торік.

Американський капітан Метью Леман у навчаннях бере участь востаннє. Надалі, запевняє, його замінить заступник. Відповідно, подальшому проведенню Sea Breeze нічого не загрожує.

Цього тижня уже розпочнуть планувати операцію. А вже завтра кораблі вийдуть у море потренуватися у злагодженості дій.

Керманич ВМС України Ігор Воронченко заявляє: наші військові сумлінно готувалися до заходу. Нині ж переходять до активної фази навчань: у повітрі, на воді, та суходолі.

Sea Breeze — 2019 в дні проведення гарантуватиме безпеку в Чорноморському басейні. Навчання пройдуть в Одеській та Миколаївській областях. На два тижні залучать 30 кораблів, 30 літаків і гелікоптерів і понад 900 військовослужбовців 19 країн-учасниць.

Останні новини

Дивитися все