Юрія Рибака, начальника Управління патрульної поліції в Одеській області, усунено від виконання службових обов’язків.

Таке кадрове рішення ухвалили у зв’язку з розпочатим службовим розслідуванням щодо заяв патрульної поліцейської Зої Мельник. В Управлінні кажуть, що вона неодноразово порушувала дисципліну та потрапляла у скандальні історії.

«За рішенням начальника департаменту, Рибака Юрія, начальника УПП в Одеській області, на час службового розслідування було відсторонено від виконання службових обов’язків. Я ще раз наголошую, для забезпечення максимальної неупередженості цього службового розслідування. Ті факти і ті обвинувачення, які були викладені, зараз будуть розбиратися у межах службового розслідування і безпосередньо надаватиметься оцінка, чи наявні такі моменти, чи не наявні», — заявив 1-й заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Нагадаємо, скандал навколо патрульної поліції розпочався після заяв однієї зі співробітниць — Зої Мельник. За її словами, в правоохоронній системі і досі є система планів, як в часи міліції. Також Мельник розповіла, що програма з протидії домашньому насильству насправді не працює.

«Ездить на домашнее насилие никому не выгодно. Те люди, которых отправили в эту “Полину”, сейчас они вместе со мной ходят в пеший или охраняют вокзал, например, они не работают по домашнему насилию. А у “Полины” нет автомобилей, чтобы запуститься. Требуют каждый день по 20–15 постанов на экипаж. Несмотря на то, что у нас есть экипажи, которые не обслуживают вызовы “102”, они просто стоят или под знаками, или на трассе работают и т. д.», — повідомила патрульна поліцейська Зоя Мельник.

Нині Зоя Мельник також відсторонена від своїх обов’язків.

Останні новини

Дивитися все