Общий бюджет дотаций сельского хозяйства в 2018 году – более 6 млрд грн.

Из них почти 4,5 млрд выделили на животноводство, а использовали лишь полмиллиарда гривен.

«Ми очікуємо, що основна кількість заявок по цій програмі буде надходити в 4 кварталі, оскільки програма діє тільки перший рік в такому форматі. Але навіть при цьому уже введено в експлуатацію 25 тваринницьких об’єктів у 2018 році. Нам вдалося стабілізувати поголів’я, тому що до цього часу у нас була стійка тенденція до зниження», – отметил и. о. министра агрополитики и продовольствия Украины Максим Мартынюк.

Программа возвращения процентных ставок фермерским хозяйствам, с бюджетом в 1 млрд, провалилась. По словам Мартынюка, это связано с тем, что банки неохотно выдавали кредиты. Теперь государство будет возвращать фермерам платежи по единому социальному взносу.

«Фермерам ми сьогодні надаємо можливість, але треба визначитися, чи маємо цей доступ до цих можливостей на компенсацію мінеральних добрив, насіння, також ми даємо сьогодні компенсацію на вирощування ВРХ в домогосподарствах», – заявил премьер-министр Украины Владимир Гройсман.

К слову, самой популярной стала программа поддержки садоводства. Она предусматривает возвращение 80 % стоимости саженцев.

Останні новини

Дивитися все