Система медицинской помощи, которую внедрили в Одессе, станет примером для всей страны.

Вице-премьер-министр Украины Геннадий Зубко во время визита в Одесскую область посетил диспетчерскую Единого центра «103». Чиновник отметил, одесский опыт – первый и очень важный.

«Одеська область має певні особливості територіальні, відокремлені території. Питання доступу, питання швидкості надання швидкої допомоги і питання поєднання екстреної та первинної допомоги, і як вони можуть співпрацювати. Ми бачимо досвід, який реалізований в Одеській області, і зараз цей досвід систематизуємо по всій країні», – заявил вице-премьер-министр Украины Геннадий Зубко.

Напомним, Единую оперативную диспетчерскую службу медпомощи открыли в Одессе 21 марта. Ее цель – доступность и скорость предоставления медицинских услуг независимо от того, в каком районе области живет человек.

«Зараз вже 90 % населення Одеської області підключено до єдиного номера 103, залишилося підключити 12 районів. Наступний район – це Великомихайлівський, до першого липня ми підключимо всі райони. Ми ідемо шляхом реформування екстреної допомоги», – отметил председатель Одесской ОГА Максим Степанов.

Останні новини

Дивитися все