Корь в Украине пошла на спад.

По данным Министерства здравоохранения заболеваемость корью в Украине стабилизировалась.

«За минулий тиждень захворіло 684 особи, з них 266 дорослих і 418 дітей. Це на 12 % менше порівняно з цифрами минулого тижня. Всього з початку року на кір захворіло 6 484 особи: 2 226 дорослих і 4 258 дітей», – сообщил замдиректора ГУ «Центр общественного здоровья МОЗ Украины» Виктор Ляшко.

Вспышка кори в Украине началась в конце 2017 года. За это время в стационары с осложнениями попали более 4 тысяч украинцев. В Одесской области умерли 8 человек, 6 из них – дети. В рамках усиленной иммунизации уровень охвата населения прививками превысил 90 %. Из-за большого спроса вакцина периодически заканчивалась. В конце февраля в Украину прибыла дополнительная партия – 220 тысяч доз «Приорикса».

«Загалом зараз по Україні ми маємо залишок вакцин з урахуванням цієї додаткової поставки в районі 387 тис. доз. У 2018 році українці будуть забезпечені майже двома мільйонами доз вакцин проти кору. Цієї кількості вакцин достатньо для того, щоб покрити повністю всю потребу всіх вікових груп дітей, які потребують щеплень», – отметил Виктор Ляшко.

В МОЗ настоятельно рекомендуют вакцинировать детей, тем более, что это бесплатно. Как говорят медики, для того, чтобы болезнь полностью ушла из страны, уровень охвата населения прививками должен составлять 95-98 %.

«Ми зробили дослідження напруженості імунітету, який є у населення України. Найближчим часом у нас будуть результати цього дослідження і ми зможемо спланувати кількість вакцин, яка нам буде потрібна для того, щоб покрити всіх невакцинованих дітей, і яка кількість вакцин, щоб покрити невакцинованих дорослих хоча б в групах ризику», – подчеркнул замдиректора ГУ «Центр общественного здоровья МОЗ Украины» Виктор Ляшко.

Останні новини

Дивитися все