Флешмоб «Україно, визнай своїх дітей» и резолюция с призывом к украинской власти. Такими методами общественники пытаются побороть разницу в сфере регистрации документов для граждан Украины, кто находится на временно оккупированных территориях.

«Проблема доведення взагалі стоїть надзвичайно гостро: яким чином в суді довести правоту, тобто встановити певний факт народження чи смерті, який стався на тимчасово окупованій території. Це є проблема місяця і строку розгляду справи, який так само в загальному порядку міг тривати від моменту призначення і до завершення розгляду три, чотири, п’ять місяців», – заявил доцент Львовского национального университета им. И. Франко Олег Ильницкий.

«В жовтні 2017 року ми заявили себе через флешмоби “Україно, визнай своїх дітей”, ми його так назвали. Ці флешмоби проводились у Харкові, проводились у Львові, проводились у Слов’янську та Краматорську. Фокус цієї нашої діяльності в результаті має зійтися на законодавців, тобто зрештою від них залежить, яким чином буде регламентована ця ситуація», – отметил ассистент проекта Андрей Гныда.

В результате встречи общественники приняли резолюцию с описанием проблематики с документированием украинцев из оккупированных территорий и призывом разрешить эту ситуацию на законодательном уровне.

Останні новини

Дивитися все