«Адвокат будущего» – это украинско-канадский проект профессионального развития, обмена опытом и лучшими практиками для адвокатов. Один из аспектов – сотрудничество между юристами и сотрудниками СМИ.

«Робота адвоката полягає не лише в тому, щоб виконувати ту свою пряму роботу, яку вони роблять. Вона полягає ще у правопросвітництві. В пояснені багатьох речей, в пояснені того, які є права у людей, які є права у клієнтів, в чому полягає сутність їх роботи. Це все треба вміти робити так, щоби викликати довіру», – рассказала тренер программы Татьяна Трощинская.

трощинская

Между журналистами и адвокатами существует своеобразный барьер, ведь у каждого представителя этих профессий есть своя этика и необходимость не выходить за рамки норм. Поэтому необходимо наладить сотрудничество.

«Я думаю, що всі проблеми і компроміс розумний мають шукатися в площині завжди етичних стандартів. І я думаю, що було би цікавим так само зробити спільні навчання для адвокатів і журналістів. Ми думаємо, як в майбутньому це зробити також», – отметил руководитель программы «Адвокат будущего» Андрей Вишневский.

вишневский

Многие адвокаты активно сотрудничают в своей роботе со СМИ и хотят выйти на новый уровень, чтобы понимать аспекты журналистской деятельности и свободно находить общий язык с журналистами.

«Якісні, фахові і професійні ЗМІ можуть дуже допомогти адвокату в роботі, висвітлити те питання і ту проблему, привернути увагу до тієї ситуації, до складної справи. Як правило ми маємо дуже багато токсичних справ і не завжди там все так однозначно. Як для мене, співпраця зі ЗМІ – завжди плюс адвокату», – высказала свое мнение участник программы Ирина Сербин.

 сербьин

Программа реализуется Ассоциацией юристов Украины и Всеукраинским объединением адвокатов.

Останні новини

Дивитися все