Гражданских врачей, которые добровольцами отправляются работать в зону проведения АТО, хотят уравнять в правах и социальных гарантиях с военными медиками.

Об этом сообщил советник Министерства здравоохранения и один из основателей первого добровольческого мобильного госпиталя Геннадий Друзенко во время выступления в Одесской областной больнице.

«Внесли законопроект № 6202, який має створити для медиків, які добровільно, але абсолютно легально опиняються на сході, ті самі соціальні гарантії, як для бійців. Бо мені незрозуміло, чому медик в погонах, який отримує більшу зарплату, гарантії, соціальний захист, і поруч такий же медик, офіційно залучений наказом керівника АТО, роблять ту саму роботу, в тих самих умовах, з тим самим ризиком, іноді наші медики залишаються більше на фронті, ніж військові, і військові отримують статус, наші – не отримують», – отметил советник Министра здравоохранения Украины Геннадий Друзенко.

Также одесским медикам рассказали о работе первого добровольческого мобильного госпиталя им. Пирогова. Среди 350 врачей, которые работают на востоке Украины, есть и представители Одесской области.

«Ми ж пішли зворотнім шляхом: привезти кваліфіковану медицину, сучасне обладнання і ці золоті медичні руки настільки, наскільки це можна близько. Хоча завжди піклувались тим, щоб наші медики не загинули, щоб не були пошкодженими під час військових дій, оскільки підготувати нормального лікаря – років 10, це мінімум. А втратити його також швидко, як будь якого смертного… У нас жодного 200-го, і це варто того, щоб цим пишатися», – подчеркнул Геннадий Друзенко.

Останні новини

Дивитися все