«Ми будемо продовжувати підтримувати нації, які шукають захисту своєї демократії від зовнішнього впливу та агресії. Тобто Україну, Грузію та Республіку Молдова, які стикнулися з агресією Російської Федерації. Ми будемо продовжувати захищати право кожної країни на вибір своїх союзників в ім’я поліпшення майбутнього свого народу», — заявив віцепрезидент ПА НАТО Аттіл Местерхазі.

«Говорили більше не про реформи, а про теперішній стан, що робить РФ в акваторії Чорного моря, наскільки вона нарощує свою присутність, наскільки нарощується її військовий потенціал. Але водночас ми також не стоїмо на місці, у нас є план нарощення військових кораблів різного класу на найближчі роки і ми плануємо будувати спільно з Туреччиною, Британією, Сполученими Штатами різні види кораблів, які будуть на озброєнні України, я думаю, вже найближчим часом», — повідомив голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв.

Також парламент і уряд України працюють над реформами у сфері національної безпеки та оборони, аби відповідати стандартам НАТО.

«Темпи прийняття відповідних законодавчих актів щодо реформування країни, які ми маємо зробити для того, щоби стати готовим до вступу до НАТО, набагато інтенсивніші, ніж були до того. За останні два роки ми гарно просунулись вперед: це і безпекове питання, безпосередньо реформи, які стосуються внутрішнього реформування наших збройних сил, наприклад сфера оборонних закупівель, і закінчуючи питанням реформ системних, які теж зрозуміло, що важливі для нашої євроатлантичної інтеграції», — зазначив перший заступник голови ВР України Олександр Корнієнко.

Останні новини

Дивитися все