Чиновники кажуть, що конструкція незаконна, а от представник власників-іноземців вважає інакше. За його словами, будувати мансарду тут не збиралися, а просто хотіли підлатати горище, яке постраждало від пожежі у 2014 році.

Самі ж горище та квартира під ним належать американцю та громадянину Ізраїлю. На момент зйомки на місці їх не було. За словами їхнього адвоката, демонтаж оскаржуватимуть у суді.

«Это наша собственность. Чердак принадлежит клиенту и еще одному человеку. И есть документы на реконструкцию. Ну начали делать реконструкцию, ГАСК пошел в суд для отмены декларации. В данный момент их апелляционная жалоба оставлена без решения, потому что они не заплатили судебный сбор», — заявив адвокат Борис Ткаченко.

Натомість місцеві мешканці проти будь-яких робіт тут. Кажуть: будинок — пам’ятка архітектури — і так у поганому стані. Власниця однієї із сусідських квартир розповідає, що від такої нібито реконструкції постраждала і її квартира. За словами жінки, роботи почалися ще у серпні минулого року, жителі зверталися до міської влади і лише зараз домоглися демонтажу.

«У него свой ход, он сломал потолки и ходит сюда. Он купил чердачное помещение, три квартиры. Тут два соседа. Мы не знаем, кто здесь, нам не говорят», — каже мешканка будинку Оксана.

Останні новини

Дивитися все