В ліцеї поки навчаються 407 осіб, з них 11 учнів-сиріт. В майбутньому обласний департамент освіти планує створювати подібні навчальні заклади, де зможуть здобувати освіту до тисячі осіб. Навчання в такому центрі в середньому коштує 7 тисяч гривень.

«Якщо приймаємо в групу на навчання 30 осіб, то вони всі зараховуються на основі договорів роботодавцями, і після закінчення навчального закладу діти можуть працювати вже на тому виробництві, з яким підписаний договір», — прокоментував директор департаменту освіти і науки ОДА Олександр Лончак.

«Це сім блоків. Це електрослюсар, це робота з гіпсокартоном, це робота з деревиною, це робота монтажника, електрозварника, це робота маляра-штукатура, оздоблювальна, такий спеціаліст буде на сьогодні дуже затребуваний. Це ОСББ, бази відпочинку, готелі, ресторани, людина така може все!» — повiдомив директор Білгород-Дністровського будівельного ліцею Сергій Черненко.

Пройти навчання зможе будь-який учень після 9 класу. Протягом 2021 року планують створити ще чотири заклади будівельного напрямку та додати в перелік професій автомеханіку та автослюсарську справу.

Останні новини

Дивитися все