Высший антикоррупционный суд: стартовал конкурс на замещение судей.

Эксперты дискутировали касательно отбора кандидатов, особенностей проведения конкурса и гражданского мониторинга. На должность судьи Антикоррупционного суда подали документы судьи, адвокаты и научные сотрудники. Всего ожидают около 500 кандидатов. Порядок проведения конкурса контролируют международные партнеры.

«Є така можливість для науковців, для адвокатів – взяти участь. Це прогресивна норма, я прийшов від науковців. Вважаємо, що це сприятиме рівню правосуддя загалом і доступу до конкурсу, що відбуватиметься. Чим більше буде учасників, тим більше шансів у комісії відібрати найкращих», – отметил судья Верховного Суда Украины Егор Краснов.

«Все, що буде відбуватися на кожному етапі, буде контролюватися з боку Transparency та партнерів з громадського сектору. В разі найменших технічних порушень, маніпуляцій, запитань ми обов’язково будемо про це заявляти нашим міжнародним партнерам, які, зокрема, стали ініціаторами створення в Україні антикорупційного суду, – це ВМФ, Світовий банк, а також Венеціанська комісія», – заявил юридический советник Transparency International Украина Максим Костецкий.

Этап подачи документов на замещение вакансий продлится до 14 сентября. Окончание отбора планируется на весну 2019 года.

Останні новини

Дивитися все