Заседание суда, на котором гражданскому активисту Сергею Стерненко должны были избрать меру пресечения, перенесли.

Сторона защиты просила дополнительное время для ознакомления с материалами дела. На это судья дал адвокату всего 20 минут. В свою очередь, сторона защиты подала ходатайство об отводе судьи.

«Відкладається розгляд нашої заяви про відвід судді Тонконоженко у зв’язку з тим, що відповідно до ст. 81 КПК України таку заяву розглядає інший суддя, який визначається в автоматизованому порядку. От завтра буде розглянута наша заява: або задоволена, або відхилена, після чого буде вирішено, чи суддя Тонконоженко буде розглядати цю справу, чи інший суддя», – заявил адвокат Сергея Стерненко Вадим Оксюта.

«За 40 хвилин до засідання ми тільки завершили допит в кабінеті слідчого. Ми заявили клопотання про відвід цього судді, оскільки він нам після клопотання про відкладення цього засідання дав лише 20 хвилин на ознайомлення 77 аркушів А4, крім того, необхідно підготувати лінію нашого захисту. Оскільки він нам відмовив у клопотанні про відкладення судового засідання з матеріалами кримінального провадження та клопотанні щодо застосування запобіжного заходу, ми заявили відвід даного судді», – сообщил подозреваемый Сергей Стерненко.

Уже в среду, 13 декабря, в 9 часов утра в Киевском райсуде рассмотрят ходатайство адвоката Сергея Стерненко об отводе судьи Тонконоженко. Напомним, активиста обвиняют в сбыте наркотиков. Сегодня ему должны были избрать меру пресечения.

Останні новини

Дивитися все