Це пов’язано з різким збільшенням захворюваності на коронавірус.

За останню добу від ускладнень COVID-19 померло 34 мешканці Одещини. Це найбільша цифра по країні.

Крім того, Україна посідає шосте місце за кількістю летальних випадків у Європі.

Всього за добу в Одеській області зафіксували 690 нових хворих на коронавірусну інфекцію, з них 42 дитини та 17 вагітних жінок.

Кисневими концентраторами регіон повністю забезпечений, але чи вистачить ліжок — невідомо. Також в облдепартаменті охорони здоров’я фіксують нестачу медпрацівників.

«Ви бачите, що в третю хвилю COVID-19 проходить зовсім по-іншому. В першу чергу в нас хворіють вагітні і дуже в важкому стані, виходять з цієї ситуації нелегко, не так проходить стан захворюваності, який був при першій-другій хвилі, тому дуже прошу вагітних: зверніть увагу на це і перебувайте максимально на дистанції», — заявила директор департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва.

«Ми ведемо статистику відповідно до кількості всього захворілих на COVID-19. Щодо циркуляції так, штам вірусу “Дельта” циркулює, він переважає зараз на території Одеської області зокрема. З метою вивчення циркуляції ми направляємо матеріал на дослідження в центр громадського здоров’я і приблизно 50 % матеріалу, що ми направляємо, — саме штам “Дельта” в нас підтверджений і визначений», — повідомив головний державний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

За добу провакцинували вісім з половиною тисяч мешканців Одещини. Всього зробили щеплення 12 % населення.

«Щоб нашим громадянам не потрібна була ця статистика, які місця є: реанімаційні, з киснем, без кисню — потрібно пройти вакцинацію. За статистикою як Міністерство охорони здоров’я, так і департамент охорони здоров’я Одеської міської ради бачать: якщо надходить, допустимо, в день 70–60 пацієнтів у наші «ковідні» лікарні, з них вакцинованих три-чотири пацієнти, але у них діагностований COVID-19 у легкій формі протікає», — наголосив директор департаменту охорони здоров’я ОМР Левон Нікогосян.

Зазначимо, наш регіон посідає 13 місце за кількістю вакцинованих в Україні.

Останні новини

Дивитися все