Про це говорять експерти в темі інженерно-геологічних проблем.

На семінар EAGE з оцінки небезпеки зсувів приїхали експерти з Австрії, Румунії, Італії, Туреччини. Вони проводять лекції про вплив цих процесів на будівельну, транспортну і рекреаційну інфраструктуру, а також обговорюють, що необхідно зробити, щоб мінімізувати ризик стихійних лих.

«Представники великих міжнародних проєктів, в тому числі і Європейських проєктів, займаються саме оцінкою зсувної небезпеки. І ми дуже радіємо, що вони візьмуть участь у польовому семінарі і польових екскурсіях і разом з нами можуть зробити дуже важливі висновки щодо подолання наслідків зсувної небезпеки в Одесі і Одеській області», — зазначила завідувач кафедри загальної та історичної геології ННІ «Інститут геології» КНУ ім. Шевченка Олена Іванік.

«В целом, по образному выражению известного академика Саваленского, Одесса — это букет инженерно-геологических проблем. Среди них, конечно, оползневая проблема. Они имеют свою очень давнюю историю в борьбе с оползнями, были потрачены очень многие усилия непосредственно на территории города Одессы, не все решения в свое время, начиная с XIX столетия, были правильными», — заявив професор кафедрі інженерної геології і гідрогеології ОНУ ім. Мечникова Євген Черкез.

Останні новини

Дивитися все