25 травня громадськість шокувало відео в соціальних мережах, на якому ледь живі тварини вимушені сусідити з вже померлими. Експертиза, яку замовили волонтери, показала: кошенят вбили — у них були зламані хребці.

Зоозахисники кажуть: відтоді минуло більше ніж два місяці, а до розгляду справи так і не перейшли. Тож наразі мусять докладати зусиль, аби шкуродера покарали за законом.

Аби дізнатись про подальший статус кримінального провадження, разом з волонтерами наша знімальна група навідалась до прокуратури Малиновського району.

Слова прокурора заспокоїли волонтерів. Попри це кажуть: якщо і цю резонансну справу закриють на користь шкуродера, то виходитимуть на мітинги. Та додають: від таких горе-підприємців зі Старокінного ринку продовжують потерпати тварини. Могли б врятувати і їх, але грошей не вистачає.

Тетяна Кузікова, яка взяла заморених кошенят на піклування та сплачувала лікування, ділиться: в її притулку ще 64 тварини потребують допомоги.

Крім Старокінного ринку, є й інші проблеми: жебраки з тваринами, які пропонують фото за гроші. Це болісна тема для одеських зоозахисників. Діляться: аби вилучати з несприятливих умов та лікувати хвостатих бракує ресурсів. Тільки у фейсбуку запити про допомогу приходять щодня.

Зоозахисники просять всіх небайдужих допомогти у порятунку тварин. Кошти можна переказувати на рахунок: ПриватБанк: 5168 7422 1806 6722, Тетяна Кузікова, або погасити борг за лікування постраждалих від рук шкуродера тварин напряму в клініці «Імпульс» на Грушевського, 50-А.

Нагадаємо, за жорстоке поводження з чотириногими в Україні можна отримати від 17 тисяч гривень штрафу, або позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Останні новини

Дивитися все