Фахівці кажуть: зараз розробляють два шляхи вирішення проблеми усихання Куяльника.

«Перший напрям — це роздамбування ріки Великий Куяльник шляхом руйнування штучно створених гідротехнічних споруд, тобто ми звільняємо русло ріки і наповнюємо сам лиман через річку. Другий шлях — це наповнення водою Хаджибейського лиману Куяльницього лиману. Для цього потрібно очищення стічних вод, які скидає ТОВ “Інфоксводоканал”», — наголосив директор департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОДА Павло Буланович.

Екологи кажуть: невдовзі вирішиться і проблема недопущення екоінспекторів на підприємства для перевірки. Адже законопроєкт, який допоможе значно покращити екологічний контроль, вже пройшов перше читання у Верховній Раді.

«Великі підприємства за недопуск сплатять державі 1 мільйон 800 тисяч гривень. Низький та середній рівень ризику підприємств сплатить 600 тисяч гривень до державного бюджету. Це великий крок у нашому проблемному питанні, ми не можемо потрапити ні до портів на контроль, ні до підприємств, які собі вирішили, що 760 гривень їм краще сплатити та не допустити інспекцію до перевірки і забруднювати довкілля далі», — повідомив начальник Державної екологічної інспекції Південно-західного округу Віталій Караулов.

Останні новини

Дивитися все