Спецоперація силовиків тривала пів року. Зрештою затримали вісьмох учасників групи в Україні, серед яких і громадяни Молдови, та ще дев’ятьох викрили у Франції.

Зловмисники шукали людей із фінансовими проблемами, робили їм нібито екскурсію Європою, а у французькому місті Мелен відбирали всі документи та гроші. Потім змушували звертатися до посольства та отримувати статус біженців, посилаючись на війну на сході України. Коли завербовані люди отримували документи та виплати, зловмисники відбирали у них кошти та відправляли додому.

«В жовтні 2020 року до міграційної поліції надійшла інформація щодо групи, яка займається вербуванням людей. У Франції у них відбирали документи та примушували їх звертатися до органів захисту, щоб отримати статус біженців. Після отримання документів та карток їх відбирали у потерпілих, а потерпілих відправляли до України», — повiдомив начальник управління міграційної поліції ГУ НП в Одеській області Артур Макаров.

За час спецоперації провели 49 обшуків, у фігурантів справи вилучили низку документів та паспортів громадян України, електронні квитки, засоби зв’язку та інші речові докази. Внаслідок такого вербування за кордон переправили сотні громадян.

Останні новини

Дивитися все