Зазначимо, торік громадські діячі звернулися з позовом до департаменту архітектури та містобудівництва міськради, аби забудову визнали протиправною. Втім, у лютому 2021 Одеський окружний адміністративний суд закрив цю справу. Буцімто через те, що її необхідно розглядати у суді цивільної юрисдикції.

«Було б гірше, на нашу думку, якби нам наразі відмовили і ми були б змушені звертатися в порядку цивільного судочинства в суди загальної юрисдикції, тому що там часові проміжки між призначеними судовими засіданнями дорівнюють пів року, вісім місяців, дев’ять. Коли окружний назначає в рамках засідання одного й того ж самого місяця», — заявила представник позивача Марина Мельник.

Сьогодні апеляційний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду щодо закриття справи.

Представники компанії «Кредо і Ко», яка займається будівництвом житлового комплексу «GRAF у моря», рішенням суду не задоволені.

«Мы не можем быть им удовлетворены, поскольку, на наш взгляд, это решение в полной мере противоречит практике Верховного Суда, которая уже устоялась, которая чётко говорит, что подобные споры имеют частноправовой характер и должны рассматриваться в судах общей юрисдикции. Но мы готовы были бороться и ранее в суде первой инстанции доказывать законность получения градусловий. Поэтому мы продолжим это делать в суде первой инстанции», — повiдомив представник ТОВ «Кредо і Ко» в суді Дмитро Поправка.

Нагадаємо, восени 2020 року суд заборонив зводити дев’ятиповерхівку «GRAF у моря» на схилі 13-ї станції Великого Фонтану.

Останні новини

Дивитися все