Базарна, 93. Самий центр міста. Віктор веде нас до своєї квартири на першому поверсі будинку, який, до речі, є пам’яткою історії. Від підлоги до стелі тут тягнуться тріщини.

Найстрашніша схована за килимом на опорній стіні, яка по суті тримає весь будинок. Уся квартира — у так званих маячках. Ці відмітки ставлять комунальники на аварійні місця. Люди живуть тут у постійній напрузі: готуються до обвалення.

На другому поверсі ще гірше: одна з кімнат взагалі порожня. Люди бояться за своє життя. Через поступове руйнування будинку навіть вирвало двері. Тут теж купа маячків, деякі з них вже покрилися тріщинами.

На останнє звернення людей комунальники відповіли, що грошей на ремонт будівлі немає, бо нібито вже полагодили дах. Та це неправда, кажуть місцеві. Жінка скаржиться: через численні тріщини взимку тут дуже холодно. Під час кожного дощу квартиру заливає водою. А комуналка обходиться недешево.

Тетяна зверталась по допомогу до комунальників ще коли була вагітна. Зараз її дитині вже 15 років. З того часу у будинку жодних змін.

У найбільш критичному стані тут три квартири. Понад 10 років тому людям пропонувати переселитися або у гуртожиток, або у готель, та без жодних гарантій. Ніхто не обіцяв полагодити будинок. А втрачати житло без надії на повернення люди не готові.

Посеред двору нещодавно провалився асфальт, і єдине, що поки зробили комунальники, — просто виставили навколо провалля сигнальні стрічки.

Останні новини

Дивитися все